Mitä juomaksi pääsiäisruualle?

Kolme kulinaristia kertoivat, mitä he tarjoavat tänä vuonna juomaksi pääsiäisruualle. Poimi heidän vinkkinsä.

Meikkitaitelija Ilkka Ruotsalainen, Tampere

– Pääsiäinen on kevään alku. Teen pääsiäiseksi sitruunakanaa uunissa. Paistan kanan kokonaisena. Laitan sisään sitruunaa, päälle mausteita, yrttejä ja maustevoita. Olen poiminut tämän ohjeen joskus Jamie Oliverin kirjasta, mutta olen vuosien aikana muuttanut ohjetta enemmän meidän makuumme. Lisukkeeksi teen maissitärkkelyksessä pyöräytetyt rosmariiniperunat. Siten perunoista tulee kivan rapeita.

– Pääsiäinen on vedenjakaja, jolloin siirrymme kesäviineihin. Juomaksi tälle keväiselle ruualle sopii Pratsch Grüner Veltliner 2022 -valkoviini (15,99 e/0,75 l). Se on kuiva, raikas, pirskahtelevan hapokas ja toimii hyvin kevyen kanaruuan kanssa.

Mitä juomaksi pääsiäisruualle ilkka

Sisustustoimittaja ja -suunnittelija Seija Killström, Vihti

– Vietämme pääsiäistä lasten kanssa mökillä. Syömme silloin epätyypillistä pääsiäisruokaa eli lasagnea, joka ei ole mikä tahansa arkinen lasagne, vaan maistuva ja ihanan tuhti herkku. Se on työläämpi tehdä kuin peruslasagne, mutta se ei haittaa, kun on kyse pääsiäisestä. Löysin sen ohjeen aikoinaan cucinadicri.com -blogista. Teen sen ennakkoon kotona, koska mökillämme ei ole juoksevaa vettä. Sitten se on helppo kuljettaa valmiina mökille. Muina pääsiäisvapaina syömme mm. kalaa ja höyrystettyjä kasviksia.

– Olen viineissä ns. etikettiostaja eli valitsen etiketin kattauksen mukaan. Jos jossain tilaisuudessa nautin viiniä, josta pidän, otan siitä valokuvan. Näin muistan viinin, kun seuraavan kerran menen ostoksille. Olin talvella viininmaistelutilaisuudessa, missä pääsin maistamaan kuivaa kuohuviiniä, Fleur de Vignoble Cremant (15,29 e/0,75 l). Ihastuin tähän uuteen tuttavuuteen, joten nautimme sitä pääsiäisaterialla. Tämä kuohuviini on pirteä, kuiva ja sitä voi nauttia läpi aterian.

mitä juomaksi pääsiäisruualle seija

Ruoka- ja viinitoimittaja Tiina Rantanen, Helsinki

– Pääsiäisenä meillä syödään parsaa, onhan se sesonkiherkku. Tällä kertaa ehkä paahdan parsan airfryierissa. Juustoiset uppomunat valmistuvat myös airfryierissä. Nämä molemmat sopivat lakto-ovo-vegetaariseen, gluteenottomaan ja laktoosittomaan ruokavalioon. Parsa viihtyy Savignon Blanc- tai Riesling-valkoviinin seurassa. Plan B Savingnon Blanc -valkoviini (14,68 e/0,75 l) on hyvä valinta.

Pääsiäiskuomat tiina

mitä juomaksi pääsiäisruualle tiina
Kuva Tiina Rantanen

– Koska yhtenä päivänä ruokapöydässä on henkilöitä, jotka eivät syö lihaa, munakoisovuoka eli melanzane alla parmigiana  on hyvä kasvisruoka. Sen kanssa tarjoilen Antinori Pèppoli 2022 (21,95 e/0,75 l), joka on toscanalainen, keskitäyteläinen chianti.

Taidan itsekin poimia tästä vinkit, mitä tarjoan pääsiäisjuomaksi.

Kaisa

Toiveuusinta: Näin valmistuu karitsa helpolla pääsiäispöytään

hyvinvointi ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *