Aika laittaa yrtit kasvamaan

Yhtäkkiä näen yrttejä kaikkialla. Niitä on kauneusinfoissa pöytäkoristeena, hammastahnalähetyksissä makumuistutuksena. Jopa mieheni on innostunut kantamaan niitä kaupasta kotiin.

Kun tarkkaan katsoo, yrttitarjonta on monipuolistunut kiitettävästi. Erityisen ihastunut olen Järvikylän miniyrtteihin, esimerkiksi wasabirucolaan ja retiisiin. Miniyrtit kasvavat massapohjassa, säilyvät jääkaapissa ja niillä voi maustaa ja koristella ruuan kuin ruuan näyttäväksi.

Kätevä emäntä kasvattaa itse yrttinsä. Minäkin aion taas sinnikkäästi niin tehdä. Istutan yrttini keväällä pariin pitkään parvekeruukkuun. Nakkaan ruukut loman tullen autoon mukaan mökille ja loman päättyessä taas raahaan ne takaisin kaupunkiin.

Eihän roudaamisessa ole järjen häivääkään, mutta näin pysyn yrteissä koko kesän.

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen on kirjoittanut monipuolisesti yrttien käytöstä Kotiliesi-lehden blogissa. Pääset juttuun täältä.

Sini

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *