Drinkkikoulussa lomalla

Unohda iänikuinen gin tonic ja opettele tekemään drinkkejä. Rommista on helppo aloittaa.
Rommi tuntuu olevan Väli-Amerikan suosikkijuoma. Sitä tarjoillaan joka paikassa erilaisina drinkkeinä. Yksinkertaisin on Cuba Libre eli lorautetaan rommia lasin pohjalle ja päälle cokista. Mukaan jäitä ja pala sitruunaa. Laiskan ihmisen juoma, tuhahti eräs baarimestari. Rommi ansaitsee hänen mukaansa enemmän, kunnollisesti sekoitetun drinkin.
Kävin tutustumassa Casa Bacardiin, jossa esiteltiin vuonna 1862 Jamaikalla perustetun, 1960-luvun alussa Puerto Ricoon siirtyneen rommitalon tarina ja rommin valmistusta. Opettelin samalla myös tekemään muutaman rommidrinkin.
Olemme lomaseurueeni kanssa  harjoitelleet näitä myös täällä lomakodissa. Rommin laatu vaikuttaa oleellisesti lopputulokseen.
Mojito on täällä suosikki nro 1
Tarvitset kirkasta rommia, tuoreita mintunlehtiä, limeä, soodavettä, sokeria ja jäitä.
Täällä yksi osa on 5 cl.
1 osa rommia
3 osaa soodavettä
12 mintunlehteä
Puolikas lime
1 ruokalusikallinen sokeria
Kaada rommi lasiin, lisää sokeri ja puolikas lime lohkoina.
Painele nuijalla mehut ulos, mutta älä litistä limejä liikaa.
Paukuttele mintunlehtiä kämmenissä, jotta mintun aromi vapautuu.
Laita lehdet lasiin, lisää jäitä lasin puoliväliin saakka, sekoita kaikki hyvin sekaisin pitkävartisella lusikalla.
Täytä lasi jäillä niin, että lasi jää parin sormen leveydeltä vajaaksi.
Lisää sooda, pyöräytä kerran lusikalla ja lisää juomapilli drinkkiin.
Koristele mintunlehdillä ja juo.
Daiquiri 
3 osaa rommia
1 osa sitruunamehua
1/2 teelusikallinen sokeria
Jäitä
Laita kaikki shakeriin, ravistele hyvin, kaada lasiin ja juo.
Jos puristat itse sitruunan mehun, juomasta tulee melko hapan. Me käytimme juomaan tiivisteestä valmistettua sitruunamehua. Maku oli raikas, ei makea, mutta ei turhan hapankaan.
Bacardi 8 Anos & Tonic – Gin Tonicin vaihtoehto
Mitä vanhempi rommi, sen pehmeämpi maku. Tähän käytetään kahdeksanvuotiasta rommia.
Sekoita
1 osa rommia
3 osaa tonic-vettä
Kaada rommi pitkään lasiin ja lisää jäitä.
Täytä lasi tonicilla ja lisää lohko sitruunaa tai limeä.
Ole kärsivällinen. Baarimestaritkin opiskelevat pitkään drinkkien tekemistä. Muista hankkia hyvät välineet. Tarvitset ainakin alkoholimitan, shakerin eli ravistimen, pitkävartisen sekoituslusikan ja murskaimen.
Sini
Kommentit
  1. 1

    Arja sanoo

    No nyt kuulostaa LOMALTA 🙂
    Noita täytyy Uuutena Vuotena kokeilla!! Mukavaa ja maukasta lomanjatkoa!
    Arja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *