Herkuttelemassa Herkussa

Ilon kautta keveästi ja laatutietoisesti ruokapöytään, opastaa Stockan Herkku tammikuun Hyvän Olon -kampanjassaan. Kävimme Kaisan kanssa maistelemassa uutuuksia.

Käyn aika usein Stockan Herkussa ostoksilla, sillä se osuu kätevästi kulkureiteilleni. Yleensä kierrän myymälän kiireessä – ja pakko nyt myöntää, usein laput silmillä. Oli oikein piristävää ja avartavaa kuulla testikeittiön toiminnasta, tuotekehittelystä, ruokatrendien seurannasta ja myös oman valmistuskeittiön toiminnasta.

Tammikuu on perinteinen katumuskuukausi, jolloin laihdutetaan ja metsästetään hyvinvointia. Stocka panostaakin tammikuussa hyvän olon valintoihin. Herkussa se tarkoittaa uusia salaatteja, smootheja, raakakakkuja, entistä enemmän tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita ja valmisruokia.
Myös gluteenittomien tuotteiden tarjontaa on lisätty. Siitä etenkin keliakiaa potevat bloggarikollegat tuntuivat olevan riemuissaan.
Minua miellytti myös lähestymistapa ruokailuun: hemmottelu ja armollisuus itseä kohtaan ovat sallittuja.

Uusien trendien ruokia voi maistella Helsingin tavaratalon Meals-tiskeillä. Inspiraatiota omaan ruuanvalmistukseen löytää Stockman.com/herkku -sivuilta, jossa on kauniita ruokakuvia ja reseptejä.
Me maistelimme kuvien ruokia. Hyviä ja raikkaita olivat. Gluteeniton pasta yllätti maullaan ja napakalla koostumuksellaan. Myös uunituore ja lämmin gluteeniton leipä oli ihan ok. Se paistetaan paistopusseissa, jotta niihin ei vahingossakaan sekoitu uuneissa mahdollisesti olevia gluteenia sisältäviä viljoja.
Jos käyt myymälässä, tutustu kampanjapöytiin. Viime viikolla siellä näkyi mielenkiintoisia suomalaisia salaatti- ja yrttiuutuuksia ja tykötarpeita.

Maistelun lomassa keskustelimme myös tulevista ruokatrendeistä. Tuoreruoka ja gluteenittomuus jatkavat edelleen aallonharjalla. Nurkan takana kolkuttaa jo kuitenkin clean eating. Siinä suositaan lähiruokaa, jota käsitellään mahdollisimman vähän ja joka pyritään syömään sellaisena kuin se alunperin on.
Kiinnostavaa nähdä, kuinka se otetaan vastaan nykyisen ruokakikkailun ja maailman toiselta laidalta kuskattujen superfoodien jälkeen. Helppo ja yksinkertainen ei hevin ole mediaseksikästä. Mutta ainakin minun korviini clean eating kuulostaa paluulta lapsuuden simppeliin, laadukkaaseen ja mielihyvää tuottavaan perusruokaan.

Sitä ennen jatkan ruokashoppailua avoimin silmin ja nappaan ohimennessäni terveellisen snäcksin suklaapatukan sijaan. Näitä heräteostoksiakin stockalaiset lupasivat meille sinne Hyvän olon valintojen -teeman mukaan järjestää. Kassojen lähelle toivomaamme smoothiebaaria meille ei kuitenkaan luvattu.


Sini

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *