Juhlakausi lähestyy: leivo ihana mansikka-juusto -kakku

Suosittu ruokatoimittaja Elina Jyväs tunnetaan mm. ihanista leivonnaisistaan. Nyt Elina on liittynyt Naiselon Vieraskynä-kirjoittajiksi. Ensimmäinen ohje on herkullinen mansikka-juusto -kakku, joka sopii loistavasti vaikkapa kevään ja kesän juhliin.

Ohje ja kuvat Elina Jyväs

Elina Jyväs

Elina Jyväs, kuva Satu Nyström

Hyydytettävä mansikka-juustokakku hurmaa kesäjuhlissa. Kakun täyteläinen valkosuklaapohja muistuttaa blondies-leivonnaista. Sen päälle tulee raikas ja mansikkainen mousse. Kakun kruunaavat suklaaseen dipatut mansikat.

Valmistusaika 45 min + paistaminen 15 min + hyytyminen 12-24 t

20-24 annosta

20170518_154939-01

Pohja

150 g voita
200 g valkosuklaata
2 munaa
2 dl fariinisokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl suolaa

Mansikkamousse

2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
2 dl tomusokeria
2 prk (à 200 g) mansikkarahkaa (Valio)
200 g sokeroitua mansikkasosetta (Pakkasmarja)
2 rkl limetinmehua
9 liivatelehteä
2 rkl kuohukermaa

Koristeet

 100 g valkosuklaata
100 g tummaa suklaata / maitosuklaata
tuoreita mansikoita
pensasmustikoita
tuoretta minttua

20170518_154706-01

Sulata pohjaa varten kuutioitu voi ja paloiteltu valkosuklaa pinnoitetussa kattilassa, miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä.

Lisää haaleaan suklaa-voiseokseen munat, sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Pingota irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia, pohja saa mielellään jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Anna pohjan jäähtyä täysin.

Vatkaa moussea varten kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri samoilla vatkaimilla.

Yhdistä tuorejuusto-sokeriseokseen mansikkarahka ja -sose. Kääntele joukkoon lopuksi kermavaahto ja limetinmehu.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan kermaan. Nosta kattila heti pois levyltä.

Sekoita haalea liivateseos mansikkatäytteeseen, vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjalle ja tasoita pinta. Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoastaan ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kakku sulatettuun suklaaseen kastetuilla kokonaisilla mansikoilla, pensasmustikoilla ja tuoreella mintulla.

Vinkki! Voit valmistaa suklaamansikat muutamaa tuntia aikaisemmin ja säilyttää ne viileässä. Voit myös koristella kakun rennosti mansikkaviipaleilla ja valuttaa suklaan päälle raitoina.

Elina Jyväs

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *