Kokeilin somehittiä

Pekoniin kääritty raparperi, raparpekon, on ollut somemaailman ruokahitti. Pitihän sitä viimeinkin kokeilla, kun raparperisatoni lopultakin kypsyi.

Valmistus sujuu tumpeloltakin, niin yksinkertaista se on. Tarvitset raparperia, pekonia ja sokeria.

Sokeroi raparperi molemmin puolin.
Kuori raparperit ja leikkaa noin 10 sentin pätkiksi. Ripottele pinnalle sokeria. Kääri raparperi pekoniin.

Paista ensin miedolla lämmöllä, nosta lämpöä kypsymisen edistyessä.
Paista pannulla tai grillaa. Aloita miedolla lämmöllä ja nosta lämpöä, kun pinta alkaa ruskistua.

Minä kypsensin pannulla ja hyvää tuli. Laitoin aika reilusti sokeria ja jätin raparperin hieman kovaksi. Makean, happaman ja suolaisen yhdistelmä oli aika kiva! Kannattaa kokeilla. Maistuivat hyvältä myös kylminä.

Sini

 

Kommentit
  1. 1

    Laila sanoo

    Kiinnostava uusi idea. Tätä haluan kokeilla heti kun pääsen maalle grillin ääreen. Kuvista päätellen näyttää herkulliselta. Raparperin käytön laajentaminen plussaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *