Leivontaa ilman vatkaimia – helppo ja herkullinen vadelma-valkosuklaakakku

Kesällä leivotaan mutkat suoriksi. Mökillä kallisarvoiset aurinkotunnit vietetään mieluummin ulkona kuin keittiössä. Tämä vadelmien täplittämä kakku syntyy ilman vatkaamista, yhdessä kattilassa.

Kakkuun lisätään vadelmien lisäksi kardemummaa ja valkosuklaata. Komeuden kruunaaa rento kuorrutus, joka sekoitetaan mascarponejuustosta ja lemon curd -tahnasta. Helppoa kuin heinänteko!

Ohje ja ruokakuvat: Elina Jyväs

Henkilökuva: Satu Nyström

1 kakku

10-12 annosta

valmistusaika 15 min + paistaminen 35-45 minuuttia

Kakku

175 g voita

2 dl sokeria

3 munaa (huoneenlämpöisiä)

1 dl ruokakermaa

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 tl jauhettua kardemummaa

¼ tl suolaa

100 g valkosuklaata rouhittuna

2 dl (n. 125 g) kokonaisia vadelmia

Kuorrutus ja koristeet

250 g mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa, ei kevyttä)

1-1 ½  dl lemon curd -tahnaa (esim. Mackays)

2 dl tuoreita vadelmia

(tomusokeria ja syötäviä kukkia)

20170615_125316-02

Sulata voi kattilassa. Nosta kattila levyltä.

Lisää haaleaksi jäähtyneeseen voisulaan sokeri, munat ja ruokakerma. Sekoita tasaiseksi.

Lisää muutamassa erässä keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Kääntele taikinaan rouhittu valkosuklaa ja vadelmat.

Kaada taikina kertakäyttöiseen leivontavuokaan (esim. Saga, tilavuus 1,5 l). Tasoita taikinan pinta lastalla.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35-45 minuuttia, vuoan koosta ja muodosta rippuen. Kakku on kypsä, kun leivonnaisen keskelle pistettyyn taikinaan ei tartu kosteaa taikinaa.

Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluvadille tai voit toki tarjota sen suoraan vuoasta.

Notkista mascarponejuusto lusikalla ja sekoita siihen lemon curd -tahna.

Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja viimeistele tuorein vadelmin sekä halutessasi tomusokerilla ja syötävillä kukilla.

20170615_125024-01Elina Jyväs

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *