Lukijoiden toiveuusinta: vadelma-valkosuklaakakku
Viime kesänä Elina Jyväs kehitteli Naiselon lukijoille vadelma-valkosuklaakakun ohjeen, joka julkaistiin ensimmäisen kerran ennen juhannusta. Tuosta kakusta tuli heti suosikkini. Tämä sopii hyvin myös Maritan suunnitteleman uudenvuodentarjoilun päätteeksi.
Olen leiponut tätä kakkua lukuisia kertoja: juhannukseksi, rapujuhliin, Elinan muisteluiltaan, ystäville ja nyt viimeksi jouluksi. Kakku saa aina paljon kehuja.
Kakku on helppo ja nopea tehdä. Kaikki aineet sotketaan – ei siis vatkata – yhdessä astiassa. Kakkupohjaan laitettavat vadelmat pitävät kakun kivan kosteana, ja valkosuklaarouhe ja kardemumma vielä lisäävät kakun maukkautta. Päälle tulee lemon curdia ja mascarbonejuustoa. Sekin on hyvä, että kakku säilyy yllättävän hyvin, joten sitä ei tarvitse syödä yhden päivän aikana. Nykyisin minulta löytyy aina kaapeista tähän kakkuun tarvittavat aineet, joten voin pyöräyttää sen vaikka lyhyelläkin varoitusajalla.
Jos et vielä tiedä, mitä tarjoaisit vieraille, kokeilepa tätä kakkua. Ohjeen löydät tästä linkistä.
Kaisa