Nimikkotuoksun vaikea polku

Blogimme sai nimikkotuoksun. Kehittelimme sen itse.

Kauneustoimittajat vierailivat Hämeenkyrössä Frantsilan luomuyrttitilalla. Ohjelmassa oli mm. tuoksun valmistus.

Frantsilan sielu ja tuotteiden kehittäjä, kaunistavien ja parantavien kasvien todellinen asiantuntija Virpi Raipala-Cormier opasti meitä ensin tuoksuraaka-aineiden saloihin, eteerisiin öljyihin.

Ensin tuoksuttelimme eri ryhmiin kuuluvia eteerisiä öljyjä: virkistäviä, energisoivia, vahvistavia, rauhoittavia, rentouttavia, työvireyttä lisääviä, stressiä lievittäviä, naisellisia ja sensuelleja.

tuoksu eteeriset öljyt

Pisteytimme tuoksukortteihin mieltymysten tasot. Tavoite oli merkitä maksimissaan 7 eri tuoksuraaka-ainetta. Sitten piti miettiä sekoitussuhteet.

tuoksu lomake

tuoksu sini ja eppu

Olen kerran aikaisemmin ollut tekemässä omaa tuoksua. Silloin lopputuloksena oli lähinnä kissan pissaa muistuttava neste, jota ei todellakaan olisi voinut käyttää.

Nyt osasin valita paremmin ja ennen kaikkea miettiä suhteita. Tärkeää oli, ettei mikään tuoksuista hyökkää, ole liian pistävä. Toisaalta yletöntä makeuttakaan ei olisi kiva laittaa iholleen.

Virkistävistä ja energisoivista aineista valitsin bergamotin ja palmarosan. Tippa laventelia rauhoittamaan ja rentouttamaan. Toinen tippa jasmiinia lievittämään stressiä. Naisellisuutta ja sensuellisuutta tuovat ylang ylang -tipat.

tuoksu virpi

Lopputulos on naisellinen ja hienostunut, kuten Virpi tuoksun määritteli.

Päätimme Sinin kanssa nimittää tuoksun Naiselo45+ -blogin mukaan. Näin blogi sai nimikkokosmetiikan. Toivottavasti tämä ei ole viimeinen tässä lajissaan.

Kun Sinin kanssa sekoittelimme tuoksuja, pohdimme raaka-aineiden olemusta ja sekoitussuhteita, lisääntyi kyllä parfyymitalojen tuoksunenien arvostus. Ei se helppoa ole löytää sitä täydellistä lopputulosta. Ei ihme, että yliopisto-opinnoista huolimatta kaikista ei tule ”nenää”.

Kaisa

Kommentit
  1. 1

    Nelliina sanoo

    Hauska postaus Tehän voisitte vaikka arpoa lukijoiden kesken kyseisen tuoksupullon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *