Olutmestarikisoissa

Viime perjantaina järjestettiin Suomen olutmestari 2016 -kilpailu, jossa ravintola-alan ammattilaiset kisailivat oluttietämyksestä ja -osaamisesta. Kävimme Kaisan kanssa katsastamassa, mistä oikein oli kyse.

Mikä olut sopii mihinkin tilanteeseen, minkä ruuan kanssa? Millaisessa lasissa olut tarjoillaan, kuinka se lasketaan tai kaadetaan lasiin? Millainen vaahdon tulee olla vai pitääkö sitä olla ollenkaan? Kuinka lasin pesu vaikuttaa makuun? Entäpä kuinka asiakkaalle olutta suositellaan vai sanotaanko, että kaikki käy?

Muun muassa näitä asioita arvioitiin Sinebrychoffin järjestämässä rennon lupsakassa kilpailussa. Oli kiva seurata tuomariston haastatteluja ja kilpailijoiden vastauksia. Oluttiedon tulva oli valtava, kunhan malttoi kuunnella. Mutta kun samalla piti myös maistella oluita. Tykkäsin etenkin belgialaistyypisestä Grimbergenin Blance -oluesta. Hyvää oli myös portterilla maustettu suklaavaahto.

Jo kahdeksannen kerran järjestetyn kisan voitti rovaniemeläinen baarimestari Antti Peltonen, joka löytyy Oliver’s Corner -ravintolan tiskin takaa. Kisälleiksi ylsivät helsinkiläiset Lussi Leveelahti, Olhus Kobenhavn -ravintolasta ja Mikko Ilves ravintola Pastorista.

Voittaja pääsee suunnittelemaan Sinebrychoffin panimon Heikki Vuokon kanssa oman sesonkioluen. Antti Peltonen aikoo kehitellä rapsakan saksalaistyyppisen pilsin, joka sopii monenlaisten ruokien kaveriksi. Lopputulosta pääsemme kaikki maistelemaan ensi keväänä.

Olin oluen ystävänä omalla mukavuusalueellani kekkereissä. Hyvää juomaa, paljon uutta tietoa eikä miesvaltaisessa kisayleisössäkään vikaa ollut.

Ensi vuonna uudestaan, kippis! Ja onnea voittajalle.

Sini

Kuvat Sini ja Sinebrychoff

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *