Toivejuttu: Mitä hihamerkeille pitäisi tehdä?

Vaatemerkki hihassa. Halkio harsittu kiinni. Puseron ripustuslenkki. Läpinäkyvän vaatteen pesumerkki näkyvissä. Kaikki pois.

Sain innoituksen tähän postaukseen, kun viikon sisällä olen taas bongannut muutaman hihamerkin ja ainakin viisi halkioharsinlankaa.

ruksi

Joissakin tapauksissa – ennen kaikkea kapealinjaisissa miesten puvun- ja villakangastakkien halkiot suljetaan jättikokoisella harsinpistoilla, sellaisella x-ristillä. Tämä auttaa, että myyntirekissä halkiot pysyvät kiinni. Tikit on tarkoitus ratkoa pois, kun vaate otetaan käyttöön.

Vaatteiden hihamerkit on kiinnitetty parilla pistolla. Nämä merkit helpottavat asiakasta löytämään kaupassa tietyn merkin vaatteet. Näitä merkkejä EI ole tarkoitus jättää vaatteeseen, kun vaate otetaan käyttöön. Yksi vaatemyyjä kertoi, että asiakas oli suuttunut, kun myyjä myyntitilanteen lopuksi, maksun jälkeen oli poistamassa hihamerkin, jottei asiakkaan tarvinnut etsiä riittävän teräviä saksia tai ratkojaa. Tiedän myös tapauksen, jossa asiakas tuli jälkikäteen hakemaan kaupasta irrotetun hihamerkin.

Uskokaa: ne merkit pitää poistaa. Sanon nyt suoraan: On junttia jättää merkki hihaan.

hihamerkit

Monissa neuleissa ja hihattomissa mekoissa on ommeltu hartioiden kohdalle, vaatteen sisäpuolelle kaksi lenkkiä. Niiden avulla vaate pysyy siististi ripustimella siellä kaupassa eikä tipahda lattialle. Kun vaatetta käytetään, nämä ripustinlenkit eivät pysy vaatteen sisäpuolella, vaan tursuavat pääntiestä tai jopa hiha-aukosta näkyviin. Nämäkin on tarkoitus leikata pois ennen käyttöä. Jos vaatteessa on avara pääntie, saat asun pysymään ripustimella käyttämällä nahkeaa neuleripustinta.

lenkki

Tämä kevät-kesäsesonki suosii ohuita, jopa läpinäkyviä vaatteita. Silloin haaste on niskan tuotemerkki- ja sivusaumojen koostumus- ja hoito-ohjelaput. Nehän näkyvät vaatteen läpi, kun vaatetta käytetään. Se näyttää epäsiistiltä. Sen vuoksi laput on hyvä saksia. Ongelma on tietysti, että sitten vaatteessa ei ole hoito-ohjetta. Jos et muista sitä, kiinnitä irrotettu hoito-ohje vaikka A4-paperille ja kirjoita viereen, minkä vaatteen pesuohje on kyseessä tai ota kuva pesuohjeesta niin, että tiedät, mistä vaatteesta on kyse.

Kaisa

 

kulttuuri
Kommentit (12)
  1. Kristiina Raitala
    16.3.2016, 22:37

    Asiaa. Jokin aika sitten minulta kysyttiin, mitä tehdä hartialenkeille. Onneksi kysyi, eihän niista kehtaa sanoa. Ja toissa päiväni edessäni käveli kapea hame, jonka halkio oli helmasta parilla pistolla kiinni. Hameessa oli siis ikään kuin reikä.

    1. Kaisa Virtanen
      16.3.2016, 22:49

      Hei Kristiina, kiitos kommentistasi. Arvaan, että sinuakin häiritsee tuollaiset vaatteiden ”turhakkeet”. Epäilen, että tuo nainen kapeassa hameessa, jossa oli ne parit pistot, ei ollut edes kuvitellut, miltä vaate näyttää käveltäessä. Reikä hameessa ei kaunista hametta, ja tekee tilanteen lähinnä noloksi.
      -Kaisa

  2. Asiaa! Otan aina pois piilossakin olevat laput myös sen takia, että ne ovat usein kovaa teräväreunaista polyesteriä, joka raapii, kutittaa ja pömpöttää möykkynä kankaan läpi.

    1. Kaisa Virtanen
      17.3.2016, 19:24

      Hei Anna, arvatenkin sinäkin olet tarkka näiden turhien lappujen ja lippujen suhteen. Joissakin vaatteissahan nuo näkymättömissäkin olevat laput ovat muovia – ja taatusti raapivat ihoa. Sellaiset on syytäkin leikata pois, ellei halua ihoonsa ikäviä jälkiä tai vaikkapa arkaan kashmirneuleeseen nyppyjä.
      -Kaisa

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *