Sushiopissa
Kun sain kutsun Espoon Haukilahdessa oleva Sushi Bar Yuzu järjestämälle sushi-kurssille, en miettinyt sekuntiakaan. Ilmoittauduin heti.
Yuzun nuori yrittäjä Leo on ravintolaperheen vesa. Hänen isoisänsä Leo Salonen oli mm. legendaaristen Motin, Helsingin Suomalaisen Klubin, Särkänlinnan ja Katajanokan Kasinon ravintoloitsijana. Nuoren Leon isä Leo-Jukka on myös ravintoloitsija. Pitkät perinteet.
Leon opissa pääsimme tekemään sushi bowl- eli shirazi-annoksia ja sushiburritoja.
Sushi bowleihin laitoimme pohjalle riisiä, jonka päälle tuli teriyakikastiketta. Sitten maun mukaan lisukkeita kauniisti aseteltuina riisin päälle. Minä laitoin garia, kurkkunauhaa, kimziä, liekitettyä lohta, kevätsipulia, ultraohuita avokadosiivuja, nokare vasabia ja inkivääriä.
Annoksesta tuli ihanan herkullista, siinä oli sopivasti potkua ja mehukkuutta. Nam. Vieläkin tulee vesi kielelle.
Sushiburriton pohjana toimi merilevälevy, jonka päälle taputeltiin riisiä. Oli tärkeää, ettei riisiä laitettu liian paljon eikä aivan laidoille saakka. Näin burriton rullaaminen oli helppoa ja merilevän sulkeminen mahdollista.
Riisipedille laitoin kurkkunauhaa antamaan mehukkuutta, pilkottua jäävuorisalaattia, marinoitua punasipulia, garia, kevyesti liekitettyä lohta ja kaiken päälle teriyakikastiketta. Sen jälkeen burrito kierrettiin napakalle rullalle aivan kuin kääretorttu. Levän reunan kevyt kostutus kiinnitti kääreen. Sitten vain rulla kahtia ja syömään. Nam, nam.
Todella kiva ilta, jossa opin sushitrendien saloja. Oli mukana päästä itse tekemään eikä vain katsella, kun muut tekevät.
Kaisa