Suupielet ylös!

”Onpa happaman näköinen myyjä”, totesivat liikkeen ulkopuolella olevat naiset toisilleen nähdessään liikkeen myyjän.

Tämä samainen myyjä totesi kertoessaan tapauksesta minulle, että hän oikein yritti pitää positiivista ilmettä kasvoillaan. Silti asiakkaat kokivat hänet happamaksi. Mielenkiintoinen ristiriita.

Noin kuukausi sitten keskustelin valokuvaaja Marica Rosengardin kanssa, jolla on pitkä kokemus kameran takaa ja edestä. Hän totesi, että iän myötä suupieliä pitää vetää kohti korvia. ”Kasvojen lihakset ovat aivan kuten muutkin lihakset. Jos niitä ei treenaa, ne veltostuvat. Suupielet roikkuvat”, valokuvaaja kiteytti.

Olen tarkkaillut ihmisiä ratikassa, bussissa, kadulla ja kahviloissa. Todentotta: hyvin helposti suupielet roikkuvat ja ilme näyttää happamalta, jopa vihaiselta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki ihmiset olisivat oikeasti happamia tai vihaisia.

Ehkä tuo aikaisemmin mainitsemani vaatekaupan myyjän ilme olisi ollut pirteämpi, jos hän olisi harjoitellut kasvojensa lihaksia hymyilemällä enemmän.

Otetaanpa siis opiksi kuvaajan vinkistä ja nostetaan suupielet kohti korvia.  Julistamme hymyviikon alkaneeksi. Samalla haastamme kaikki lukijat mukaan: ota hymyvalokuva itsestäsi, laita se Naiselo45+ -facebooksivulle ja kerro tilanne, missä otit sen. Samalla voit tykätä facesivuistamme (ellet jo ole tykkääjä). Jos et halua kuvaasi julkiseksi, laita se meille sähköpostilla toimitus@naiselo.fi.

Hymy on kaunein asuste.

Kaisa

Kommentit
 1. 1

  Nimetön sanoo

  Meidänpä huussin seinällä mökillä on ollut teksti: Hymy on paras meikki!

 2. 2

  sanoo

  Niin totta tuo. Hymy tekee kenestä tahansa paremman näköisen.
  Tosin itse olen irvaillut, pitikö tässä ruveta OPETTELEMAAN hymylemään vähemmän, kun on hampaita kiskaistu pois kaksikin, aika lyhyen ajan sisällä.

  Mutta kun mä en osaa hymyillä vähemmän. Ja sattuu olemaan vielä niin että mulla hampaat näkyy kanssa, kun hymyilen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *