Kun rakkaus iskee täyttä laukkaa!

Tunnustan: Viime viikonloppuna rakastuin. Rakkauteni kohde on tumma ja komea, jäntevä ja lihaksikas. Iso, mutta nopea käänteissään. Suuri sydän, kauniit silmät. Tim ymmärtää kyllä, etten voinut mitään tunteilleni.

IMG_6344

Menimme viime viikon perjantaina jo aamusta mantereelle. Lautalla kuulutettiin, että valaita oli näkyvissä, mutta minä en niitä nähnyt, sillä kanttiinin jonossa kuulin puhuttavan rakasta äidinkieltäni. Suomalainen opettaja Tiina oli perheensä ja noin 30 muun suomalaisen kanssa parin viikon kiertomatkalla Vancouverin seuduilla. Meillä Vancouverinsaarellakin olivat kierrelleet monta päivää. Harmi, että rankat sateet olivat tehneet vuoristotiet liian pehmeiksi ajaa: miehet nimittäin taisivat kaikki olla tukkirekkojen ja metsäkoneiden omistajia, jotka olivat tutustumassa täkäläiseen metsätyöhön. Täällä on vielä vaikeakulkuisten matkojen päässä jyrkkiä vuorenrinteitä, joilta hakataan puuta aivan uskomattomissa olosuhteissa. Timin isoisä oli rekkakuski, joka ajoi uhkarohkean isoja tukkikuormia lähes pystysuoria teitä alas, eikä suinkaan hissuttelevan hiljaa… Timkin on nuoruudessaan ehtinyt kokeilla samaa hommaa, joten miehillä puhuttavaa riitti.

IMG_6341 (1)

Suomalaisia lautalla, vasemmalla Tiina oranssissa tikkitakissaan.

Kuulin Tiinalta (josta tuli tietysti Facebook-kaverini), että loppumatkakin Whistlerin seuduilla oli mennyt hyvin. Kanadassahan on sopivasti samaa kuin Suomessa, ja kuitenkin riittävästi erilaista, niin että matkassa on eksotiikkaa. 10 tunnin aikaerosta toipumiseen voi aina mennä aikaa, mutta veikkaan, että kaikki täällä käyneet ovat sitä mieltä, että kohde on vaivan arvoinen.

IMG_6335 (1)

Puolipilvisenäkin päivänä lauttamatka saarten lomassa on huikaisevan kaunis.

Vancouverissa meillä oli koko viikonlopun lähes minuuttiaikataulu. Käymme sen verran harvoin mantereella, että kaikki mahdolliset tapaamiset pitää sopia tarkkaan. Onneksi kaikki sujui sutjakkaasti.

Ja sunnuntaina se sitten tapahtui. Rakastuminen päätäpahkaa.

Oikeastaan tarina alkoi jo kesällä, kun sain viestiä kahdelta minun ikäiseltäni suomalaiselta, Sarilta ja Minnalta. Jyväskyläläinen Sari oli tapaamassa opiskeluaikaista ystäväänsä Minnaa, joka asuu Vancouverissa. Ystävykset reissasivat myös täällä salmen toisella puolella Vancouverinsaarella, ja laittoivat minulle viestiä, koska olivat lukeneet tätä ”Rakkautta kanadabuutseissa” -blogiani Eeva.fi:ssä. Selvisi, että olemme 30 vuotta sitten opiskelleet viereisissä rakennuksissa Jyväskylän yliopistossa ja meillä oli muutenkin paljon yhteistä. Valloittavan Sarin näin nyt syksyllä Jyväskylässä käydessäni, mutta Minnan tapasin livenä vasta viime sunnuntaina.

Suomalaistytöt Pia, Minna ja Mia.

Suomalaistytöt Pia, Minna ja Mia.

Minnalla ja miehellään Davella on laukkahevosia ja pääsimme heidän kanssaan kauden viimeisiin kisoihin. Olipa mahtava iltapäivä! Minna on aivan huipputyyppi ja tuntui, kuin olisimme tunteneet vuosikymmeniä. Karismaattisen Daven lisäksi mukana oli myös tosi kiva ruotsinsuomalainen Pia, joka on asunut Kanadassa jo vuosia. ”Minna, Mia, Pia..” On siinä kanadalaisilla selvittelemistä, kuka kukin on.

IMG_5681

Söimme lounasta, katsoimme kisoja ja löimme pikkusummista vetoa ja vaikka voitin vähän joka kierroksella, taisin silti jäädä 30 centtiä tappiolle.

IMG_5758

Melkein kaikki Daven ja Minnan hevoset olivat jo lähteneet maaseudulle talven viettoon, mutta vielä oli kisoissa mukana yksi musta hevonen. Laukkahevoseksi harvinaisen suuri Perfectly Reckless eli Mr. Big tuli omassa lähdössään toiseksi ja jokusen dollarin tienasin mahdollisimman pienellä panostuksellani.

IMG_5747

Tähtijockey Amadeo Perez ratsasti kisoissa Mr. Bigillä toiseksi. Taustalla kilpatallin omistaja David, Minna mies.

IMG_5750

”Poneilla” ratsastavat avustajat vievät laukkahevoset ja jockeyt lähtötelineisiin. Numero 2 on Daven tallin Perfectly Reckless eli Mr. Big.

Kisojen jälkeen pääsimme käymään talleilla ja tapasimme Mr. Bigin. Miten voi keski-ikäinen nainen rakastua näin? Miten ihana ihana ihana hevonen! Mr.Bigin säkäkorkeus on yli 170 cm, mutta se ei ole mikään kömpelö rohjake, vaan jäntevä huippu-urheilija. Niin komea, niin nopea, mutta ei mikään säpsähtelijä. Olen jonkun verran tavannut täysverisiä laukkahevosia ja sen verran sähäköitä ovat olleet, etten olisi kuvitellutkaan halailevani ensitapaamisella. Mutta Mr. Big on sellainen tyyni uljas musta, josta olen nähnyt uniakin. En voinut mitään, entistä Espoon tyttöä vietiin kuin litran mittaa.

IMG_5799

Tim on myös viettänyt aikaa hevosten keskellä ja ymmärsi hyvin tunteeni. Oikeastaan Tim taisi itsekin ihastua Mr. Bigiin. Mikäs ihme se olisi, onhan Timissä ja Mr. Bigissä paljon samaa: kummatkin ovat komeita, jänteviä, nopeita ja lihaksikkaita.

IMG_5790

Minna ja Mr. Big. Minna käy joka ilta talleilla ruokkimassa hevoset, Dave hoitaa isänsä perustaman kilpatallin hevosten valmennuksen juristin töittensä lisäksi.

Kiitos Minnalle ja Davidille hienosta päivästä, kiva löytää uusia ystäviä ja päästä tutustumaan uusiin maailmoihin. Nyt emme malttaisi odottaa kevättä, että laukkakausi taas alkaa ja pääsemme kokemaan kisatunnelmaa. Onneksi minulla on kotona tuo oma Mr. Big, suurine sydämineen ja kauniine silmineen.

IMG_5667

 

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *