Catwalkilta kaatopaikalle!

Mitä saa, kun viikon aikana viimeistelee kaksi huonetta, valmistelee monia eri juhlia, suunnittelee keittiötä, kärsii kaamosväsymyksestä, tapaa useita suomalaisia ja monia kanadalaisia tuttuja, hakee töitä, käy Ikeassa, illallisilla, hyväntekeväisyysjuhlassa, katsomassa autoja, ostamassa venettä, kaatopaikalla ja mallitapahtumassa? Uusia kokemuksia ja erittäin täyden viikon.

Kun muutimme tammikuussa tänne Vancouverinsaarelle ihmettelin, kun Tim unelmoi, että kävisimme mantereella vain pari kertaa vuodessa. Silloin vielä ajattelin, että olisi hauska pyrähtää Vancouverin sykkeessä vähän väliä. Mitä vielä, nyt olen niin saarelaistunut, että en oikein malttaisi lähteä tästä kotikulmilta. Viime viikonloppuna oli kuitenkin taas monia asioita hoidettavana mantereella. Yksi niistä oli osallistuminen mallitapahtumaan.

Eevan kuvauksissa kesällä oli hauskaa. Kuva: Johanna Myllymäki

Eevan kuvauksissa kesällä oli hauskaa. Kuva: Johanna Myllymäki

Juu, luit oikein. Mallitapahtuma. Jos joku olisi reilu vuosi sitten ennustanut Timille, että 53-vuotiaana hänellä on sopimus vancouverilaiseen mallitoimistoon ja hän poseeraa kansainvälisille agenteille catwalkilla, hän ei taatusti olisi osannut edes nauraa epäuskoisena. Kun koko elämänsä kun saa kuulla olevansa ruma, jossain vaiheessa siihen alkaa uskoa. Nyt kuitenkin moni muukin kuin minä on huomannut, kuinka miehekkään kuvauksellinen Tim on ja jouduimme valitsemaan parinkin toimiston välillä. Valitsimme Charles Stuart Internationalin siksi, että pääsimme heti osallistumaan nelipäiväiseen FacesWest -tapahtumaan, jossa nuoret kanadalaiset ja amerikkalaiset mallit ja näyttelijät esittäytyivät kymmenille agenteille ympäri maailman. Me tosin olimme tapahtumassa vain reilun vuorokauden, mutta siihenkin mahtui ihan tarpeeksi.

Mallitoimistomme johtaja oli sitä mieltä, että tämä Shanshan Gongin ottama kuva voisi hyvin olla vaikka koruliikkeen mainoksessa.

Mallitoimistomme johtaja oli sitä mieltä, että tämä Shanshan Gongin ottama kuva voisi hyvin olla vaikka koruliikkeen mainoksessa.

Niin, sanoin että FacesWestissä oli nuoria malleja. Kovin monia yli 22-vuotiaita ei tapahtumassa näkynyt, ja siksi me todellakin erotuimme. Ei, emme ole niin harhaisia, että luulisimme meillä kummallakaan olevan mitään asiaa näytöslavoille tai muotilehtiin. Me olemme mainosmalleja, tai ”lifestyle models”, mitä termiä täällä näytetään myös käyttävän. Hyväkuntoiset ja etenkin -tuloiset eläkeläiset ovat länsimaissa erittäin tärkeä kuluttajaryhmä, joten kaikenmaailman virkistysmatkailu-, viagra- ja virtsankarkailumainoksiin tarvitaan tällaisia harmaatukkaisia tätejä ja setiä. Pelleilemme välillä, kuinka voisimme hyvin esittää kansainvälisessä mainoskampanjassa varhaiseläkeläispariskuntaa, joka lasten lennettyä pois pesästä nauttii täysillä elämästään golfaten/patikoiden/risteillen/ratsastaen/purjehtien/shoppaillen eksoottisissa basareissa/kiikaroiden villieläimiä safarilla/pelaten tennistä/meloen/kirmaillen rannalla/lojuen uima-altaalla/illallistaen kynttilänvalossa/tanssien/nautiskellen kylpylässä/kohotellen maljoja boutiquehotellissa tai katsellen parvekkeella merelle auringonlaskun aikaan salaperäisesti hymyillen, kuin uumoillen maltillisen viriiliä yötä.

Mia Halonen and her husband Tim enjoy a Saturday afternoon at Maffeo Sutton Park in Nanaimo, B.C., Canada, April 30, 2017. Chad Hipolito for EEVA Magazine BY: Chad Hipolito/MVphotos

Kanadalainen kuvaaja Chad Hipolito otti meistä vapun tienoilla kuvia Eevan haastattelua varten kotikaupunkimme Nanaimon rannassa. Edellinen päivä oli ollut lämmin ja aurinkoinen, mutta kuvauspäiväksi sattui superankea sää.

Monet pajunvitsat todella saivat FacesWestissä sopimuksia japanilaisiin, milanolaisiin ja pariisilaisiin mallitoimistoihin ja nuoret näyttelijät agentin. Meille taisi suurin anti olla omalta mukavuusalueelta poistuminen – ja kauas. Olen jonkin verran tehnyt mainosmallin töitä ja nuorena olin näyttelijä Los Angelesissa, mutta Timille kaikki tämä oli aivan uutta. Olen valtavan ylpeä siitä, kuinka rohkeasti Tim heittäytyi uuteen tilanteeseen, käveli catwalkilla ja poseerasi lavan päässä varmana kuin vanha tekijä, näytteli mallikuviaan tuomareille ja väläytteli välillä upean hymynsä. Katsotaan, josko saisimme joskus jonkun kuvauskeikan, enemmän huvin kuin rahan vuoksi. Aivojenkin takia ihmisen on hyvä opetella uusia asioita läpi elämänsä.

Rakkautta_kanadabootseissa_sivupalkki

Maanantaina oli sitten jyrkkä paluu arkeen. Vanhan kattohuovan palaset piti vihdoin viedä kotipihasta kaatopaikalle ja niinpä kauhoimme kaksin käsin toista tuhatta kiloa kattohuopaa vuokra-perävaunusta karmeassa vesisateessa. Catwalkilta kaatopaikalle alle päivässä! Ainakaan elämämme ei ole tylsää!

Puolen tunnin matkan päässä Parksvillessa on siisti kaatopaikka, jossa lastin voi purkaa (vuotavan) katon alla.

Puolen tunnin matkan päässä Parksvillessa on siisti kaatopaikka, jossa lastin voi purkaa (vuotavan) katon alla. Enää kuutisensataa kiloa kauhottavaa jäljellä!

 

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *