Espoosta Enontekiölle, Mikkelistä Maarianhaminaan – kuukaudessa ehtii kiertää Suomea ristiin rastiin, ja vielä pysähtyä Lontoossakin

Olipahan aikamoinen loma! Kuukausi sitten vietimme hääjuhlaamme Helsingissä, ja sen jälkeen ehdimme kiertää Pohjolaa Oulusta Inariin, Maarianhaminasta Mikkeliin, Kotkasta Kittilään, Nordkappista Närpiöön, Vantaalta Vaasaan, Lammilta Leville, Espoosta Enontekiölle, Kaskisista Kalajoelle ja Teuvalta Tampereelle. Kuukaudessa vuokra-auton mittariin tuli lähes 6000 kilometriä!

IMG_1597

Oli sellaista menoa, että ihan vielä en ole edes ehtinyt sulatella kaikkea. Niinpä vielä pari blogipostausta on tulossa kotimaanmatkailusta (tai siis Suomen-matkailusta) – jahka vähän ehdin hengähtää taas täällä kotona Kanadassa. Nimittäin nyt vasta kun täällä kerromme matkastamme ihmisille huomaan, mikä on itseen tehnyt suurimman vaikutuksen. Minulle se ei suinkaan ollut Lontoo, jossa meillä oli 23 tunnin koneenvaihto tulomatkalla.

IMG_1635

Olimme aivan tarkoituksella ottaneet noin pitkän koneenvaihdon, jotta Tim pääsi näkemään ensimmäisen pintaraapaisunsa Lontoosta. Ennen lennähtämistään Suomeen ensimmäistä kertaa viime elokuussa Timhän ei ollut koskaan käynyt Euroopassa, joten meillä riittää vielä moneksi vuodeksi kohteita sielläkin. Tosin mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän enää jaksan suurkaupunkien hälinää.

IMG_1666

Kyselin jossain vaiheessa Facebookissa kavereilta vinkkejä suht edullisesta majapaikasta Lontoon keskustassa, johon tietysti sain asiaankuluvan reaktion, ettei sellaista yhdistelmää olekaan, varsinkaan keskellä kesää. Vaan olipas! Viisas ystäväni Linda vinkkasi hub by Premier Inn -hotelleista ja löysimme puolentoista korttelin päästä Trafalgar Squarelta pikkuruisen mutta erittäin toimivan huoneen, joka maksoi vähemmän kuin huone missään niistä suomalaishotelleista, missä kierroksellamme yövyimme. Huone oli noin laivakontin levyinen ja muutenkin tuli ruotsinlaivamainen olo, mutta onhan laivallakin aina hauskaa. Olen joskus saanut majoittua upeissa viiden tähden sviiteissä ja silloin on aina ollut huono omatunto, ettei ole ehtinyt nauttia huoneesta enempää. Ehkä jo olet ymmärtänytkin, että olen aika toimelias lomillakin. No, nyt kun meillä oli vain yksi ilta ja puoli päivää aikaa nauttia Lontoosta tämä hotelli ajoi asiansa oikein hyvin. Kaiken lisäksi pystyimme tulemaan hotellille suoraan Heathrown lentokentältä tavallisella metrolla kalliin (vaikka tietysti nopean) Heathrow Express -junan sijaan ja säästämään pitkän pennin muuhun. Piccadilly Line tulee Heathrowista Leicester Squarelle alle tunnissa.

hub by Premier Inn Covent Garden on Lontoon teatterialueella West Endissä ja lähin metroasema on Leicester Square. Covent Gardenkaan ei ole kaukana ja Trafalgar Square vain kivenheiton päässä.

hub by Premier Inn Covent Garden on Lontoon teatterialueella West Endissä ja lähin metroasema on Leicester Square. Covent Gardenkaan ei ole kaukana ja Trafalgar Square vain kivenheiton päässä. Tässä näkymää hotellin edustalta.

Pääsimme hotellille vasta ilta-kahdeksan kieppeillä ja lähdimme viettämään kivaa pubi-iltaa ihanan seitsemänkymppisen ystävämme Joeyn kanssa. Tim pääsi siis elämänsä ensimmäistä kertaa aitoon brittiläiseen pubiin. Olipa hauskaa!

IMG_1661

Olimme ostaneet itsellemme valmiiksi juuri sopivan kokoiset aamiaiset viidellä punnalla. Aamupalan jälkeen kiirehdimme Trafalgar Squarelle ja hyppäsimme Hop on, hop off -kiertoajelubussiin. Suunnilleen samanlaista kiertoajelua tarjoaa ainakin 3 eri bussifirmaa, mutta valitsimme Originalin, koska halusin Timille tilaisuuden myös pieneen risteilyyn Thames-joella.

London Eye

London Eye

Lontoon kaupungintalo, jossa Brexitiä ajanut Lontoon entinen pormestari Boris Johnson työskenteli sijaitsee Thamesin rannalla Tower Bridgen kainalossa.

Lontoon kaupungintalo, jossa Brexitiä ajanut Lontoon entinen pormestari Boris Johnson työskenteli sijaitsee Thamesin rannalla Tower Bridgen kainalossa.

Suurin osa kiertoajeluajasta kului tietysti bussin seisoessa jumittuneessa liikenteessä, mutta ainakin Tim näki, miten järjettömästi ihmisiä ja liikennettä Lontoossa on. Ensi kerralla sitten voi mennä museoihin. Tiedän, että esimerkiksi Towerista Tim kiinnostuisi ja itse haluaisin pitkästä aikaa mennä British Museumiin. Päivämatkalle haluaisin Stonehengeen, Downton Abbeyn kuvauspaikalle ja katsomaan jotain Capability Brownin luomista upeista puutarhoista. Mutta en ole ihan varma, tuleeko seuraavaa kertaa kovnkaan pian, sillä Tim ei erityisemmin pidä suurkaupunkien sykkeestä. Ja täytyy sanoa, että en minäkään enää. Yhtään en ikävöi aikaa, kun asuin Lontoossa.

Näppäsin vauhdissa bussin toisesta kerroksesta kuvan poikineen.

Näppäsin vauhdissa bussin toisesta kerroksesta kuvan poikineen. Tavallaan tämä rakennusten aikakausien kerrostuminen Lontoossa kahden tuhannen vuoden aikana on todella kiehtovaa.

IMG_1660

Enpä olisi parikymppisenä ikinä uskonut, että sanon näin, mutta Lontoossa on aivan liikaa porukkaa minun makuuni. En jaksa hälinää ja melua ja suurkaupunkien stressaavaa elämää. Jos nuorena ihanneasuinpaikkani olisi ollut New York, nyt se on Nanaimo. Kiva päästä taas omaan kotiin.

IMG_1670

 

IMG_1638

p.s. Heathrown lentokentällä satuimme menemään kiireessä syömään Bridge-nimiseen paikkaan. Lämmin suositus! Ystävällinen ja supernopea palvelu ja ennen kaikkea aivan unelmahyvää ruokaa. Söin sirloin steak sandwichin ja niin hyvää leipää en muista saaneeni aikoihin. Eikä hintakaan päätä huimannut sentään, leipä maksoi muistakseni 11 puntaa.

IMG_1696

 

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *