Lisää toivoa – suomalainen huipputapahtuma Nordic Business Forum

Siinä se taas oli, yksi syksyn ehdottomista kohokohdista. Maanantai ja tiistai minulta kului aamusta iltaan Nordic Business Forumissa, ja vauhdikkaasti kuluikin.

Vuosia sitten toinen NBF:n perustajista Hans-Peter Siefen pyysi minua mukaan ja tämä oli kuudes vuosi, kun vedin kaikki kansainvälisten puhujatähtien lehdistötilaisuudet. Sinänsä se ei ole kauhean hankala homma, koska ensinnäkin ennakkojärjestelyt on aina hoidettu loistavasti, ensin toisen perustajan Jyri Lindenin ja nyt Anniina Turusen ohjauksessa. Joka vuosi olen kiinnostavien kansainvälisten huippupuhujien lisäksi saanut tutustua myös aivan huikeisiin nuoriin vapaaehtoisiin, jotka aina tuovat toivoa siitä, että Suomen peli ei ole vielä menetetty.

Pressitäti Mia virkapuvussaan.

Pressitäti Mia virkapuvussaan.

Toiseksi NBF:ssä on aivan käsittämätön tekemisen meininki. Jyri ja Hans-Peter olivat vain vähän päälle kahdenkymmenen alkaessaan järjestää bisnesseminaareja Jyväskylässä – ja heti toiseen järjestämäänsä seminaariin 2011 saivat pääpuhujaksi Yhdysvaltojen entisen varapresidentin Al Goren. Eipä pojilla paljon päätä palellut! Tilaisuus on kasvanut vuosi vuodelta ja nyt Helsingin Messukeskukseen kokoontui jo yli 7500 ihmistä. Eikä Jyri ja Hans-Peter edelleenkään ole iällä pilattuja. Kummatkin ovat aina tyyniä ja ystävällisiä, vaikka stressin täytyy olla kova. Respect.

IMG_6007

Innostus tarttuu. NBF:ssä tulee olo, että suunnilleen kaikki on maailmassa mahdollista, kun vaan saa oikeat ihmiset mukaan. Erityisen hienoa minusta on se, että vaikka on kyse bisnesseminaarista, NBF:ssä ei koskaan ole aiheena ”näin teet kasoittain rahaa viekkaudella, vääryydellä ja toisten ihmisten ja luonnon kustannuksella” (vaikka itse asiassa veikkaan, että senkin nimiseen seminaariin olisi tulijoita) – päinvastoin, tänä vuonna puhuttiin paljon mm. ympäristöasioista ja vastuullisuudesta. Joka vuosi monen puhujan sanat koskettavat niin, että jokin parempi versio minusta saa sisälläni enemmän voimaa. Minäkin haluan ja voin olla osa muutosta kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa, edes pieneltä osin.

Muuten, suunnilleen jokainen puhuja vuosien varrella on kehunut järjestelyjen lisäksi sitä, millainen erityislaatuinen tunnelma Nordic Business Forumissa on. Nämä kaikennähneet puhujat pääsevät Suomessa sellaiseen salaperäiseen taikapiiriin, joka syntyy, kun tuhannet ihmiset keskittyvät kuuntelemaan. Sellaista kuulemma harvoin tapahtuu bisnesseminaareissa maailmalla.

image

Nick Vujicic oli monen mielestä seminaarin innostavin puhuja. Jos ilman raajoja syntynyt pystyy menestyksekkäästi elämään täyttä elämää, mikä on minun tekosyyni? Kuva Anniina Turunen.

Tämänvuotisista puhujista mieleen jäi tietysti megatähdet Will Smith ja Sir Richard Branson, mutta myös Patrick Lencioni, joka on iso tähti maailmalla erityisesti ryhmien toimintaan liittyen. Suosikkipuhujani vuosien varrelta ei ole ollut Arnold Schwarzenegger, Arianna Huffington, Jack Welch tai edes suosikkikirjailijani Malcolm Gladwell, vaan ruotsalainen väestötieteilijä Hans Rosling, joka NBF:ssä 2012 havainnollisti väestönkasvua mm. vessapaperirullakasalla ja pyykinpesukoneella. Superhauska esitys oli täynnä realismia ja optimismia. Harmi, että en koskaan enää pääse kuulemaan Roslingia, sillä hän kuoli hiljattain. Onneksi netissä on paljon mainioita videoita, joita innokkaasti olen näyttänyt kavereilleni ja Hans Roslingin poika jatkaa isänsä hienoa työtä.

Monena vuonna häikäisevän hyvin NBF:n juontanut André Noel Chaker ja vaimonsa Hanna.

Aiempina vuosina häikäisevän hyvin NBF:n juontanut André Noel Chaker ja vaimonsa Hanna.

Ensimmäisen päivän VIP-iltatilaisuus on aina erityisen hieno mahdollisuus tavata ihmisiä, alalta kuin alalta. Verkostoituminen onkin yksi tapahtuman tärkeistä tavoitteista. Juhlissa on aina monia ennestään tuttuja, mutta vieraatkin ihmiset alkavat helposti juttusille. Silloin tällöin näistä kohtaamisista on poikinut työkeikkojakin, joko juontajana tai kirjoittajana. Tänä vuonna yllättävän moni tuntematon ihminen tuli sydämellisesti onnittelemaan naimisiinmenostani ja kertoi seuraavansa ahkerasti tätä blogia! Hämmentävää.

Virpi Utriaisen, joka kannustaa tulevaisuuden yrittäjiä Junior Chamber of Commercessa, tapasin NBF:ssä jo pari vuotta sitten.

Tapasin tulevaisuuden yrittäjiä Nuori Yrittäjyys ry:ssä luotsaavan Virpi Utriaisen NBF:ssä jo pari vuotta sitten.

Nyt on takki tyhjähkö ja olo hieman surumielinen. Saattaa nimittäin olla, että tämä kuudes kerta oli minulle viimeinen Nordic Business Forumissa. Elämäni on nyt pääosin Kanadassa ja täytyy laskea, kuinka usein voin Suomeen suhahtaa. Vaikka ensi vuonna olisi tietysti Kevin Spacey ja Lindsey Vonn tulossa NBF:ään.. Joka tapauksessa olen iloinen ja kiitollinen siitä, että Hans-Peter Siefen houkutteli minut aikoinaan mukaan. Elämäni olisi paljon köyhempää ilman kaikkia näitä syksyisiä kohtaamisia vuosien varrella.

Suomen luontoa hyödynnettiin hienostuneesti visuaalisessa ilmeessä.

Suomen luontoa hyödynnettiin hienostuneesti visuaalisessa ilmeessä.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *