Mitä minulta kysytään eniten nettideittaamisesta – ja mihin en halua vastata

Tim ja minä olemme lähdössä ystäväpariskunnan kanssa viikonlopuksi paikkaan, jota monet sanovat maailman kauneimmaksi: Tofinoon. Se on kiemuraista tietä muutaman tunnin päässä Vancouverin saaren länsilaidalla, aavan valtameren äärellä. Tim on aiemmin käynyt siellä paljon surffaamassa. Katselimme juuri karttapallosta, että jos Tofinosta lähtee uimaan länteen, niin noin puolen maapallon päässä Tyynenmeren vastarannalla on Venäjä, jollei osu Japanin pohjoisimmille saarille. Kuvista ja kertomuksista päätellen luvassa upeita rantoja ja huikeita maisemia jo matkalla. Saa nähdä, pääsenkö myös valassafarille. Raporttia pukkaa sitten alkuviikosta.

IMG_4118

Maisemat matkalla Tofinoon on huikeat. Tässä Sproat Lake tammikuussa.

Ja nyt sitten siihen polttavaan kysymykseen, jota minulta nykyään eniten kysytään. Monethan tietävät, että tapasin kanadalaisen Timpuri-Timin alunperin netissä viime toukokuussa. Skypetimme kesän ja viimein elokuussa sain houkuteltua Timin Suomeen kahdeksi viikoksi. Pian oli selvää, että halusimme elää yhdessä. Tim kävi myymässä talonsa Vancouverissa ja tuli loppusyksyksi Suomeen. Menimme kihloihin ja naimisiin ennen joulua ja tammikuussa matkustimme yhdessä tänne Nanaimoon, jossa nyt asumme omassa talossa metsän ja remontin keskellä.

Koska minä, viisikymppinen suomalaisnainen, onnistuin löytämään ihanan miehen toiselta puolen maapalloa, niin varmaan se sitten johtui siitä nettisaitista? ”Mikä deittisaitti se oli, josta löysit miehesi?” minulta siis kysytään lähes päivittäin. Joskus kysymys on oikein kivan viestin lopussa, mutta yllättävän usein se on lähes uhkaavan viestin keskellä.

Kun kerran olen itse onnellinen, niin miksi olen niin nihkeä paljastamaan muillekin suomalaisille sinkkunaisille, mistä niitä hyviä miehiä löytyy? Kuten jotkut ovat minua valistaneet, olen VELKAA heille omasta onnestani, että kerron saitin nimen!

Tässä päästäänkin aika perustavanlaatuisen asian äärelle. Asenne. Jos asenne on se, että toiset ihmiset tai elämä yleensäkin on minulle jotain velkaa, niin silloinhan on aivan luonnollista VAATIA. Silloin on luonnollista arvostella tarjontaa. Silloin on aivan luontevaa, että väitän täysin tuntemattoman ihmisen olevan onnestaan velkaa minulle, täysin tuntemattomalle ihmiselle, joka ei ole ystävänä ollut kannustamassa matkan varrella tai edes maksavana asiakkaana taloudellisesti mahdollistamassa kansainvälistä deittailua.

Useimmat kysyjät ovat tietysti ihan vilpittömästi vain etsimässä osviittaa, mutta silti en halua kertoa saittia. Miksi? Siksi, että mikään deittisaitti ei ole hyvien miesten varasto. Jokaisella saitilla on aivan varmasti joskus ollut ainakin yksi sopiva mies ja monia ei-niin-sopivia. Jokaisella saitilla on varmasti ollut joskus ainakin yksi sopiva ja monia ei-niin-sopivia naisia., kertovat miehet. Ei deittaus ole kuin nettikaupassa käymistä:
– ”Mistä löysit noi kengät?”
– ”Kansainvälisestä nettikaupasta.”
– ”Mäkin haluun, mutta ruskeat. Onko niitä aika kapealla lestillä, ja kokoa 39?”
– ”Juu, on kyllä, ihan just sellaiset kuin haluat. Ja nopea toimitus, koska siellä ne odottelee keskusvaraston hyllyllä”.

Kumppanin valinta on ensisijaisesti elämäntyylin valintaa. Moni voisi olla luonteeltaan (tai hiusten väriltään tai pituudeltaan, mitä näitä ”tärkeitä” kriteerejä kelläkin on..) sopiva, mutta jos toinen haluaa elää erakkona maaseudulla ison lapsikatraansa kanssa ja sinä haluat pariskuntana suurkaupungin sykkeeseen, niin silloin elämäntyylit eivät kohtaa. Jos et voi tai halua muuttaa ulkomaille, niin aivan turha sinun sitten on ulkomaisilla deittisivustoilla lorvia. Jos vieraat kielet eivät suussasi oikein taivu, niin miksi haluaisit puhua kotikielenäsi muuta kuin suomea? Ja jos sinulla on alaikäisiä lapsia, niin älä ehdoin tahdo ulkomailta kumppania etsi. Ihmissuhteet voivat olla tarpeeksi mutkikkaita ilman että niitä entisestään hankaloittaa.

Jos haluat treffejä, niin mene mille tahansa tai vaikka kaikille nettideittisivuille. Jos haluat oikean ihmissuhteen, niin aloita miettimällä millaista elämää haluaisit elää ihan käytännössä, millaiset asiat ovat sinun arjessasi tärkeitä ja mitä sinulla on itselläsi tarjottavana kumppanina. Nettisaitti on vain väline tavata joku, kenen kanssa kulkea samaan suuntaan. Ensin sinun on tiedettävä, mikä sinun suuntasi on.

IMG_0726 (1)

Martinan ja Larryn tupaantuliaislahjaksi antama seeprataulu sopii hevostaulun pariksi. Joskus hyvät yhdistelmät ovat yllättäviä myös ihmissuhteissa.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *