Timin uudet tuulet kotona Kanadassa

Sillä aikaa kun olen ollut Suomessa Tim on pannut tuulemaan Kanadassa. Tim sanoo, että yrittää pysyä kiireisenä, ettei ehtisi ikävöimään minua niin paljon. Samasta syystä minä olen pysytellyt liikkeessä täällä Suomessa.

Kotitalomme terassin viimeistelemisen jälkeen Tim on asentanut liesituulettimen päälle ilmanvaihtokanavan, uusinut lähes puolet kotimme ulkokaton katteesta (sanoi, että nyt ymmärtää, miksi se on niin kallis urakka teettää), aloittanut ystävämme Marketan kodin remontin ja tehnyt kaksi keikkaa uudelle työnantajalle, Ikean keittiöitä Vancouverinsaarella myyvälle ja asentavalle firmalle. Tim tykkää keittiöiden asentamisesta ja firmakin on kiva. Toivottavasti tulevaisuudessa keikkoja on entistä enemmän kotikaupunkimme Nanaimon liepeillä saarta, ettei olisi kovin pitkiä työmatkoja ajettavana.

IMG_3026

Hassu sattuma: Keittiöfirman omistajan sukunimi kuulosti Timin korvaan suomalaiselta ja niinhän se olikin: mies on kai toisen tai kolmannen polven suomalaissiirtolainen, mutta ei itse puhu suomea.

Eräänä päivänä, kun Tim oli asentamassa keittiötä, talolle tuli remontin pääurakoitsija, joka myöhemmin selvisi myös suomensukuiseksi. Myös hän tunnisti keittiöfirman omistajan nimen suomalaiseksi ja kysyi tältä suomeksi ”puhutko suomea?” Keittiöfirman mies ei ymmärtänyt, mutta Tim kyllä, ja sanoi sivusta selvällä suomella ”hän ei puhu suomea”. Sekä urakoitsija että keittiöfirman mies olivat äimistyneen näköisenä kääntyneet katsomaan suomea puhuvaa kanadalaista. Tim oli tietysti joutunut kertomaan koko tarinamme: sen, kuinka tapasimme netissä viime vuonna, rakastuimme, menimme naimisiin ja muutimme Kanadaan.

IMG_2968

Kotiseutumme merimaisemaa.

IMG_2969

Onneksi Timin elämä yksinään Kanadassa ei ole sentään ihan pelkkää työtä. Elämme uskomattoman kauniissa saaristossa, joten merelle pitää päästä. Tim on muutaman kerran käynyt kalassa ja purjehdusosuuskuntamme tiistai-iltojen purjehduksissa. Niinä parina kertana, kun ehdin mukaan tiistaipurjehduksiin ennen lähtöäni Suomeen, on ollut ilo nähdä Timin nauttivan täysillä. Tim pitää vauhdista ja säätää purjeita ahkerasti kannella tasapainoillen. Vaikka emme seurassa kilpailekaan, niin kummallisesti aina se vene, jolla Tim purjehtii on nopein..

IMG_2965

Valkeat purjeet, sininen taivas.

  • IMG_2973

Toissapäivänä Tim oli purjehdusseuramme päiväkippari-testeissäkin. Timin piti osoittaa, että pystyy hallitsemaan venettä riittävän hyvin ollakseen vastuullinen kapteeni päiväpurjehduksilla. Testi meni hienosti ja nyt saamme siis lainata venettä ilman muita seuran jäseniä päiväretkille. Minähän nyt olen lähinnä kuollutta painoa veneessä, mutta osaan toki kiskoa köyttä silloin kun käsketään.

Timin jylhä profiili.

Timin jylhä profiili.

Mantereen ja saaren väliä liikennöivä autolautta.

Mantereen ja saaren väliä liikennöivä autolautta. Ei niin hieno, kuin Ruotsin-laivat, mutta kahviosta saa kohtuullisen hyvää ruokaa ja maisemat ovat yhtä upeita.

Ensi vuonna Tim suorittaa toisen testin, jonka jälkeen voimme lähteä myös parin päivän tai viikon retkille. Unelmoin jo, että ensi vuoden syyskuussa pääsisimme veneilemään pohjoisemmas Vancouverinsaaren ja mantereen väliin jäävään kapeaan ja upeaan Desolation Soundiin. Ilmeisesti vuonomaiset lahdet ja korkeat vuoret saavat paikan muistuttamaan Norjaa. Syyskuussa British Columbiassa on yleensä vielä lämmintä, mutta koulujen alkamisen takia porukkaa ei ole enää niin paljon kuin elokuussa. Kolme-neljämetrisen vuoroveden vaihtelun takia Desolation Soundiin meno vaan täytyy ajoittaa oikein, sillä virtaus on vahvempi kuin isokaan vene.

Tuleepas kova koti-ikävä, kun katson näitä kuvia! Onneksi netti toimii ja koneet lentää, suuntaan ja toiseen. Lokakuussa elän taas noissa upeissa Kanadan-maisemissa, siihen saakka saan nauttia aktiivisesta Suomen syksystä.

IMG_3024

IMG_3044

Kotisatamassa taas.

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *