Tofino, surffikylä aavan valtameren rannalla

Aina silloin tällöin pääsee paikkaan, joka tekee heti suuren vaikutuksen. Vietimme Timin kanssa viime viikonlopun sellaisessa paikassa. Pikkukaupunki Tofino Vancouverin saaren länsireunalla ei ole kuin reilun 200 kilometrin päässä kotoa Nanaimosta, mutta matka mutkaisaa vuoristotietä pitkin kestää reilut kolme tuntia – etenkin, kun matkalla on paljon kiinnostavaa, esimerkiksi vanhoja metsiä.

IMG_0727

Rakastan näitä täkäläisiä sammaleisia puita!

IMG_0731

Yritin nappailla kuvia liikkuvasta autosta (en sentään ajanut), mutta eihän siitä mitään tullut. Usein ajattelenkin, että parempi keskittyä nauttimaan hetkestä, eikä katsella maailmaa kameran kautta. Joskus taas haluaisin muidenkin saavan kokea edes osan niistä hienoista paikoista, joihin olen päässyt. Tällä kertaa postaankin tavallista enemmän kuvia.

Martinan ja Larryn Buddy-koira on tottunut reissaaja.

Martinan ja Larryn Buddy-koira on tottunut reissaaja.

Pääsimme ystäväpariskunnan ja heidän Buddy-koiransa kanssa lähtemään matkaan perjantaina jo aamupäivällä, joten ehdimme perille Tofinoon kesken iltapäivän. Menimme suoraan rannalle, koska rantojen takia Tofinoon tulimme. Perjantaina oli upea ilma, ja polku pienen metsikön läpi rantaan toi mieleen Etelä-Ranskan rannikon männiköt.

IMG_0746 (1)

Rantapolku Tofinon Long Beachillä tuo mieleen Etelä-Ranskan. Kuulen jo aaltojen pauhun.

Ranskalaisia aurinkovarjoja ei näillä rannoilla näy, sillä Tyynenmeren puhuri pääsee aina puhaltamaan suoraan, ja usein täydellä voimalla. Tofinoon monet tulevatkin talvikaudella katsomaan myrskyjä. Perjantaina huhtikuun aurinko kuitenkin paistoi ja oli melkein kesäinen tunnelma, kun kirmailimme Buddyn kanssa rannalla.

IMG_0747

IMG_0770

Tim kävi aikoinaan paljon surffaamassa Tofinossa. Veikkaan, että Timin on enemmän ikävä surffaamista kuin kuluneen olkapään kanssa elävä viisikymppinen kehtaa tunnustaakaan. Vaikka vesi on aina kylmää, on rannalla surffaajia ympäri vuoden.

IMG_0782

Rannoille on ajautunut paljon ajopuita, joiden veistokselliset muodot on minusta loputtoman kiehtovia. Otin näitäkin kuvia vaikka kuinka monta.

IMG_0756

IMG_0817

IMG_0816

Meri on vieressä kotona Nanaimossakin, mutta jollain lailla aavan valtameren rannalla kulkemisessa on ihan oma viehätyksensä. Tofinon rannoilla ei ollut mitään pikkusievää, vaan luonnon valtava voima käy selväksi aurinkoisenakin päivänä.

IMG_0801

Nautin sinisen, harmaan ja ruskean tuhansista vivahteista rannalla. Nämä olisivat hienoja sisustusvärejäkin.

IMG_0775

Autioillakin rannoilla on paljon elämää, kun osaa katsoa. Simpukat päällystävät rantakiviä laskuveden aikaan.

Säätiedotukset olivat ikävä kyllä oikeassa, kun ennustivat lauantaille sadetta. Ravintola Shelterissä oli mukavan lämmintä lounastaa kalatacoja ja katsella sadetta suurista ikkunoista. Jalat pysyivät ulkonakin sateessa kuivina, kun löysin matkalla uudet kumisaappaat: näissä on ”first nation” eli Kanadan intiaanien perinteistä taidetta. Aika makeet, vai mitä?

IMG_0819

Uudet kumisaappaat! Tällaisia ei ihan joka tytöllä olekaan.

Tofinossa asuu vain parituhatta asukasta, mutta turistit tuovat eloa etenkin kesällä ja kylässä on monta kivaa ravintolaa. Majoitustakin on monentasoista, mutta kesällä ei läheskään riittävästi. Jos ei ole tajunnut tehdä varausta hyvissä ajoin, on heinä-elokuussa kuulemma aivan turha ajaa Tofinoon toiveikkaana, sillä jokainen yösija on jo varattu. Me yövyimme hieman keskustan ulkopuolella siistissä Jamie´s Rainforest Innissä, jonka oma ravintola yllätti meidät hyvällä ruoallaan. Huoneet olivat tilavia ja sängyt sopivan pehmeitä, joten uni maittoi ulkoilun jälkeen.

IMG_0827

Tofinon satama on yksi Vancouverin saaren länsirannikon tärkeimmistä huoltopisteistä.

IMG_0825 (1)

Tofino on melojien, surffaajien, patikoijien ja kalastajien paratiisi.

Tofino on etenkin ulkoilmaihmisten suosiossa rantojensa ja sademetsiensä takia. Kyllä, ne ovat ihan oikeita sademetsiä! Olisimme lauantaina halunneet lähes koko päivän kestävälle retkelle kylpemään kuumiin luonnonlähteisiin, mutta sään takia veneellä tehtävä matka peruttiin. Seuraavalla reissulla haluan lähteisiin kylpemään ja valassafarille, patikoinnin lisäksi.

IMG_0776

Vuoret ja vuonot tuovat Vancouverin saarella usein mieleen Norjan maisemat.

IMG_0820

Pilvisenä päivänä valo oli melkein aavemainen.

Jollain kummallisella tavalla Tofino toi mieleen Hanko ja Kristiinankaupunki -tyyppiset suomalaiset kivat kesäkaupungit ja Kalifornian Venice Beachin värikkään hippimeiningin, ja vähän myös tv-sarja Twin Peaksin. Ja Norjan, niin kuin monet paikat täällä. Ainakin ruotsalaisia on alueella ollut metsätöissä, joten aika todennäköisesti myös suomalaisia. Ja tämä yksi suomalainen aikoo mennä toistekin, oli sää mikä tahansa!

IMG_0832

IMG_0798

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *