Veneitä, ystäviä ja ilotulituksia – The Bathtub Race kokosi venekansaa viikonlopuksi Nanaimoon

Onpa ihana olla kotona taas! Paitsi että ei niin paljon olla ehditty täällä kotona Nanaimossa olla: heti viikonloppuna oli yksi Nanaimon kiihkeimmistä viikonlopuista, The Bathtub Race Weekend.

IMG_2112

Joka vuosi heinäkuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna tänne Nanaimoon kokoontuu paljon veneilijöitä. Silloin sunnuntaina riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun nuoret hurjapäät kilpailevat ”kylpyammeillaan”, alle 2 metrisillä pikku veneillään, joissa istutaan polvillaan. Toisella kädellä pidellään kiinni ja toisella ohjataan ja pidetään perämoottorin vauhtia yllä kun vene lentää noin 50 kilometrin tuntinopeudella. Timin ylpeydenaihe on kolmas sija Bathtub Racessa vuodelta 1987 ja monta kertaa maaliin pääsy. Silloin vielä kilpailussa posotettiin menemään Nanaimosta lahden yli Vancouveriin, jonne on yli 50 kilometrin matka. Sittemmin on sen verran viisastuttu, että avoimelle selälle ei enää mennä, vaan kilpailu käydään tässä lähivesillä. 1987 sattui todella vaikea keli ja vain harva pääsi perille asti, Tim oli yksi niistä sinnikkäistä, joka painoi menemään. Onneksi nyt päälle viisikymppisenä pahin nuoruuden rämäpäisyys on Timistä haihtunut, vaikka vieläkin vauhti kiinnostaa.

Satamassa oli sunnuntaina vilskettä, kun nuoret kantoivat erikoisvalmisteisiä kylpyammeveneitään veteen.

Satamassa oli sunnuntaina vilskettä, kun nuoret kantoivat erikoisvalmisteisiä kylpyammeveneitään veteen.

image

Vaikka nyt siis jätämmekin kylpyammekisailun suosiolla nuoremmille, on viikonlopulla aivan oma merkityksensä Timille – ja tavallaan minullekin. Timin vanhat ystävät monirunkoveneseurasta – eli käytännössä katamaraanien ja trimaraanien kanssa pelaavat – tulevat silloin näille vesille.

image

Nanaimon keskusta näyttää ihan komealta mereltä katsottuna.

image

Perjantaina laskimme oman pienen moottoriveneemme veteen ja putputimme lyhyen matkan Protection Islandilla asuvan supermukavan pariskunnan luo pizzapartyyn. Oli kiva viimein tavata loputkin niistä ihmisistä, joista olen kuullut paljon. Ja ovathan hekin kuulleet minusta: viime kesänä Timiä kiusoiteltiin ahkerasti, kun hän viihtyi kännykkänsä kanssa lähetellen viestejä ”to former Miss Finland” – vaikka minähän en tietenkään ole ikinä ollut minkäänlainen missi. Moni sanoi odottaneensa innolla tapaavansa minut ja ilmeisesti läpäisin testit, koska eräskin Timin vanha kaveri käski Timiä olemaan pilaamatta tätä juttua – aivan niinkuin rakas ystäväni Maikku sanoi minulle tavattuaan Timin viime elokuussa.

Timin ystävillä on kuuluisia veneitä, joista on kirjoiteltu alan lehdissä.

Timin ystävillä on kuuluisia veneitä, joista on kirjoiteltu alan lehdissä.

image

image

Lauantaina menimme jo päivällä toiselle lähisaarelle, Newcastle Islandille. Saarella on aikoinaan ollut kaivoksia ja kivilouhoksia, josta esimerkiksi paperitehtaiden tarvitsemia myllynkiviä on louhittu.

image

Nyt saari on ihana puisto, jossa on eripituisia polkuja, piknikpöytiä, uimaranta, pelejä ja mahdollisuus telttailuunkin. Saarelle pääsee Nanaimon keskustasta myös lautalla, mutta jos meinaa jäädä illaksi on paras ottaa joko oma vene tai teltta mukaan. Meillä oli kummatkin.

image

Newcastle Islandille pääsee myös veneettömät, sillä lautta kulkee saarelle Nanaimon keskustasta.

image

Oli kiva kävellä kauniilla saarella ja tutustua uusiin ihmisiin. Näin nyt elävässä elämässä myös toteemipaalun, jonka kuvan Tim lähetti minulle vuosi sitten. Silloin emme vielä arvanneet, että tämän vuoden kokoontumisen aikaan olisimme olleet onnellisesti naimisissa jo 7 kuukautta!

IMG_2032

Newcastle Islandin aito toteemipaalu, jonka kuvan Tim lähetti minulle vuosi sitten.

image

Lauantaina illansuussa meillä oli grillijuhlat. Suomalaisena valittelin vähän kahvinpuutetta – saaren ravintola oli jo mennyt kiinni ja vaikka meillä oli murukahvia mukana, kattila veden keittämiseen puuttui. McGyver-Tim keksi käyttää kaljatölkkiä kattilana ja niin vaimo sai kahvinsa. Hyvää oli!

image

Kiva lauantai-ilta huipentui ilta-kymmeneltä upeaan ilotulitukseen. Rakastan ilotulituksia ja oli ihanaa, kun sattui olemaan mukavan lämmintä. Suomessahan ei koskaan lämpiminä kesäiltoina tule tarpeeksi pimeää ilotulituksille. Nanaimon satama valaistui ilotulituksista parinkymmenen minuutin ajan. Päätin keskittyä nauttimaan ja jättää enemmän kuvaamisen muille – koskaanhan ilotulitukset eivät pääse kuvissa oikeuksiinsa.

image

image

image

Toinen asia, mitä rakastan on telttailu, kolmas veneessä nukkuminen. Nyt sain kokea kummatkin samalla, kun pystytimme pikkuriikkisen telttamme Timin vanhan ystävän Stuartin katamaraanin trampoliinille. Tuttuun tapaan teltassa oli välillä kuuma, välillä kylmä, mutta oli silti ihanan kesäistä nukkua ulkoilmassa pienten maininkien keinutellessa hellästi.

image

Hyvin mahtui pieni teltta illalla katamaraanin päälle!

Ennen nukkumaanmenoa makoilimme veneen trampoliinilla ja tuijotimme tähtiä. Aika pieneksi sitä itsensä tuntee laajan tähtitaivaan alla, sekä Suomessa että Kanadassa. Kaikilla meillä on ollut sekä vaikeita että hyviä aikoja. Viikonloppu oli yksi niistä parhaista, oman rakkaan ja uusien ystävien kanssa.

image

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *