Virkistävä pikapüsähdüs Münchenissä

Tiedät varmaankin kuluneen sanonnan, että jos elämä tarjoilee sinulle sitruunoita, niin tee sitruunasoodaa? Ideana on siis kääntää vastoinkäymiset hyviksi kokemuksiksi.

Halpojen lentojen löytäminen ei tietenkään ole varsinainen vastoinkäyminen, mutta sovelletaan nyt sanontaa luovasti kuitenkin. Useinhan halvimmat lennot ovat niitä, joissa välilaskulla vaihtoaikaa on enemmän kuin tarpeeksi. Sen sijaan että notkuisin pitkästyneeinä lentokentällä, pyrin pyrähtämään kaupungilla. Itse asiassa, joskus valitsen halvoista lennoista juuri sen, missä on kaikkein pisin vaihtoaika. Sillä tavalla vietimme Timin kanssa heinäkuussa Lontoossa aktiiviset 23 tuntia. Ne olivat Timin ensimmäiset tunnit joidenkin esi-isiensä kotimaan kamaralla. Tietenkin se oli vain pieni raapaisu Lontoosta, mutta parempi kuin ei mitään.

Pitkä lento takana ja sen näkee kyllä naamastakin.

Pitkä lento takana ja sen näkee kyllä naamastakin.

Tällä kertaa Suomeen tullessa löysin edullisimmat lennot Vancouverista Helsinkiin Lufthansalla, ja samaan hintaan sain vielä Air Canadan lennon kotikentältä Nanaimosta Vancouveriin. (Olipas muuten aivan loistopalvelua joka kentällä ja koneessa, erittäin ystävällinen henkilökunta!) Mutta halvin lento sisälsi 6 tunnin välilaskun Münchenissä.

IMG_3555

IMG_3552

Laskeuduttuani Müncheniin kiirehdin siis junaan ja pääsin reilussa puolessa tunnissa keskustaan. Olin etukäteen kysellyt kavereilta vinkkejä kaupungille, mutta kun päärautatieaseman viereltä oli juuri lähdössä kaksikerroksinen turistibussi kiertoajelulle, päätin kivuta bussin yläkertaan. Saisinpahan jonkinlaisen yleiskuvan kaupungista ja silti jäisi vielä reilu tunti hortoiluun keskustassa.

IMG_3551

Eikö tässä kuvassa ole salaperäistä kerroksellisuutta?

IMG_3572

Salaperäistä kerroksellisuutta on myös Münchenin kaupunkirakenteessa, joka on rakentunut vuosisatojen kuluessa.

Tunnin kiertoajelulla vakuutuin siitä, että Münchenissä olisi nähtävää pidemmällekin lomalle. Miten hurmaava kaupunki! Hop-on-hop-off -bussista olisin voinut piipahtaa vaikka kehutuissa taidemuseoissa, mutta tällä kertaa ei vain ollut  aikaa. Tekniikan museokin on kuulemma yksi maailman parhaista, ja miksei olisi kun kaupungissa on asunut sellaisiakin kuuluisuuksia kuin Diesel ja Röntgen.

IMG_3568

 

IMG_3561

Monine puistoineen aurinkoinen kaupunki oli vehreä ja hurmaava. Münchenistä voisi lähteä myös jokiristeilyille Keski-Euroopan sydämeen tai kiertää lähitienoiden satulinnoja. Kaiken kauneuden keskellä minusta on kuitenkin erityisen tärkeä muistaa myös se, että Hitlerin tie valtaan alkoi juuri Münchenistä.

IMG_3507

Kiertoajelubussi vei läpi vehreiden puistojen.

IMG_3518

Kuudesta tunnista ehdin siis mukavasti käyttää kolme tuntia kaupungilla. Monta kivaa kenkäkauppaa jäi käymättä, mutta parempi niin: yritän taas saada rahdattua mahdollisimman paljon kirjojani, vaatteitani ja pieniä sisustustavaroitani kotiin Kanadaan, joten matkalaukussa olisi hyvä olla tilaa.

Kauneusalalla toimiva ystäväni Linda on käynyt tässä hiuskoruja myyvässä pikkuliikkeessä lapsesta lähtien. Sieltä matkaan tarttui muutamat korvakorut.

Kauneusalalla toimiva ystäväni Linda on käynyt tässä hiuskoruja myyvässä pikkuliikkeessä lapsesta lähtien. Sieltä matkaan tarttui muutamat korvakorut.

IMG_3582

Tällä kertaa muuten matkalaukku ei kulkenut samalla koneella Suomeen, vaan yöllä Helsingissä sain kuulla, että matkalaukku oli jäänyt Vancouveriin.. Sellaista se on, matkailu maailmalla. Osa seikkailua on se, että kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Niin kauan kaikki hyvin kun hengissä selviää. Ja matkalaukkukin löysi tiensä Espooseen sitten kahden yön jälkeen. Näistäkin sitruunoista tuli siis oikein hyvää limonadia.

Söpö pikkukone toi minut Nanaimosta Vancouveriin, mutta matkalaukkuni ei lähtenytkään sujuvasti mukana.

Söpö pikkukone toi minut Nanaimosta Vancouveriin, mutta matkalaukkuni ei lähtenytkään sujuvasti mukana.

Punaisella matolla Münchenin lentokentällä.

Punaisella matolla Münchenin lentokentällä.

 

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *