Italian ihana maaliskuu

Kevät on jo saapunut Italiaan – tai ainakin Roomaan, jossa olen jo kadulla bongannut ensimmäiset t-paitasankarit (siis turistit). Eikä ihme, sillä elohopea on  kiivennyt jo 20 asteen paikkeille. Maaliskuu Roomassa voi olla mitä tahansa aurinkoisten hellepäivien ja kaatosateiden väliltä. Aamukahvit voi jo nauttia terassilla, mutta illalla huomaan, ettei täälläkään ole vielä kesä. Auringon laskettua lämpötila putoaa heti ja kaupungilla liikkuessa on paksumpi takki vielä tarpeen. Voin kuvitella, miten t-paitaturistit nostattavat paikallisten roomalaisten kulmakarvoja, sillä he itse pukeutuvat vielä paksuihin toppatakkeihin lämmöstä huolimatta. Varmoja kevään merkkejä Roomassa ovat teiden varsilla ja puistoissa näkyvä kukat. Maaliskuun alussa kukkivat ensin keltaiset mimosat, sitten magnoliat ja kirsikkapuut.

Maaliskuussa alkavat myös perheemme viikonloppureissut Sardinian saarelle. Elämänrytmi saarella on rauhallisempi kuin Roomassa. Tällä kertaa päätimme jäädä kokonaiseksi viikoksi nauttimaan jo hyvin kesäisestä säästä. Tunnustan, että kesäkotini on aika ahkerassa käytössä vuoden ympäri. Mutta tekemistä riittää myös talven jälkeen, sillä puutarha on pitänyt laittaa kuntoon, uima-allas on huollettu ja talokin on tullut siivottua kaikesta ylimääräisestä krääsästä. Tuntuu, että kaikki pitäisi olla nyt kunnossa tulevia kesälomia varten.

Ilmastoltaan Sardinia on ihanteellinen jo maaliskuusta alkaen, jolloin luonto rehevöityy kostean talven jälkeen. Nyt turistisesongin ulkopuolella on siis paras aika tutustua tähän ihanaan saareen – ei tarvitse istua autossa ruuhkaisessa liikenteessä, jonottaa ruokakaupassa tai miettiä minne parkkeerata autonsa rannalle mennessä. Liidunvalkoiset hiekkarannat ovat tyhjillään, joten valinnanvaraa riittää päiväreissuja varten! Rakastamani saari onkin rauhallista lomaa hakevalle ihanteellinen matkakohde.

Tyypillinen näkymä Sardiniassa on kirkkaan valkoinen hiekkaranta turkoosin meren ja tummien vuorien välissä. Kotini lähettyvillä on ainakin kymmenen toinen toistaan kauniimpaa rantaa, jotka sijaitsevat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Olemme nauttineet aamulenkeistä, piknikeistä rannalla, luonnosta ja rauhasta. Minulla on myös monta paikallista ystävää, joten tekemistä on riittänyt aamiaisista illallisiin saakka.

Roomasta pääsee helposti Sardiniaan lentäen ympäri vuoden, mutta me käytämme yleensä Civitavecchiasta  (noin 45 min Roomasta pohjoiseen) lähtevää yölauttaa, joka saapuu aamutuimaan Costa Smeraldalla sijaitsevaan Olbian kaupunkiin. Sardiniassa on hankala pärjätä ilman autoa.

On aika nauttia vielä muutama päivä rauhallisesta elämänmenosta ennen kuin paluu hektiseen Roomaan on edessä…

Buon fine settimana!
Salla

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *